photo botslide.jpg

A few things i learned about Witch Hazel

27 Ιουν 2015


Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές ξεχνάω αυτό το βήμα στη βραδινή ρουτίνα μου. Μετά όμως από τη μικρή έρευνα που έκανα για αυτό το μπουκαλάκι που κάθεται υπομονετικά στην άκρη του νιπτήρα περιμένοντας πότε θα αποφασίσω να το χρησιμοποιήσω, άλλαξα τακτική και το ίδιο νομίζω θα κάνετε και εσείς μόλις διαβάσετε την ανάρτηση!
 Μιλάω φυσικά για το Witch Hazel ελληνιστί αμαμηλίς. Ένα αρκετά διάσημο φυτό τόσο για τα πλεονεκτήματα του στην περιποίηση της επιδερμίδας όσο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Η αμαμηλίδα είναι φυλλοβόλος θάμνος και το ύψος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 6-10 μέτρα!

Συγκέντρωσα λοιπόν κάποια από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτό το απλό στη σύνθεση του προϊόν και σκέφτηκα να τα μοιραστώ μαζί σας.

Εγκαύματα
Ειδικά τώρα που έχουμε καλοκαίρι είναι ιδανική η χρήση του. Φυσικά θα πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακή προστασία συνεχώς και να προσέχουμε την έκθεση μας στον ήλιο, η αμαμηλίδα απλώς θα προσφέρει ανακούφιση. Όχι μόνο μετά από υπερέκθεση στον ήλιο αλλά και για αυτές τις απρόσεχτες στιγμές στην κουζίνα που πας να πιάσεις το ταψί στο φούρνο και σου μένει δωράκι ένα ελαφρύ έγκαυμα για τη γενναιότητα σου...

Ακμή - Μαύροι πόροι
Άλλος ένας τρόπος χρήσης της είναι για την ανακούφιση από το επερχόμενο σπυράκι. Ξέρεις αυτές τις δύσκολες μέρες που το νιώθεις κάτω από την επιφάνεια, αλλά δε λέει να σκάσει... Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν κομπρέσα τοπικά για λίγα λεπτά με ένα δίσκο ντεμακιγιάζ.
Για τους μαύρους πόρους,απλά συνέχιζε να το χρησιμοποιείς κάθε βράδυ συστηματικά σε όλο το πρόσωπο και θα δεις βελτίωση ενώ παράλληλα θα καθαρίζεις την επιδερμίδα σου από την περιττή λιπαρότητα και τους ρύπους της ημέρας. Ακόμη ένας τρόπος για να το χρησιμοποιείς στην καθημερινή ρουτίνα σου είναι να το ψεκάζεις στο πρόσωπο όπως θα έκανες με ένα ιαματικό νεράκι. Απλά βάλτο σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι. Μπορείς να βρεις ένα τέτοιο στα Tiger, στα Jumbo και σε πολλά άλλα καταστήματα. Σου είπα ότι βοηθάει ακόμα και για τα σημάδια? Ω ναι!

Ξύρισμα
Νομίζω πως έχω μοιραστεί μαζί σας ότι υποφέρω κάθε φορά με το ξύρισμα. Πάντα μα πάντα θα κοπώ. Δεν έχει σημασία τι ξυράφι ή κρέμα χρησιμοποιώ. Κάθε μα κάθε φορά θα μείνω με κάποιο κόψιμο ή στην καλύτερη περίπτωση και αν είμαι αρκετά προσεκτική με απλό ερεθισμό. Τοποθετώντας ένα βαμβάκι εμποτισμένο με αμαμηλίς σταματάει γρήγορα η αιμορραγία. Ένας φυσικός τρόπος αν έχετε μικρά παιδάκια ή αν ακόμα και εσείς υποφέρετε από αιμορραγίες της μύτης.

Πρηξίματακια
Προσωπικά δεν υποφέρω από πρηξίματα κάτω από τα μάτια, αλλά όλες κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε κοιμηθεί ελάχιστα και ξυπνάμε με αυτό το δώρο κάτω από τα μάτια μας. Σε περίοδο εξεταστικής αν είστε φοιτήτρια/μαθήτρια ή μετά από ένα ωραίο Σαββατόβραδο νομίζω θα είναι αρκετά χρήσιμο. Βουτώντας λίγο βαμβάκι ή για ακόμα πιο δραστικά αποτελέσματα ένα σακουλάκι τσαγιού με αμαμηλίς και κρατώντας το κάτω από την περιοχή των ματιών για ένα λεπτό είναι αρκετό. Αν δε σου αρκεί η δράση, επαναλαμβάνεις. Γράφεται ότι βοηθάει και στις ρυτίδες αλλά θα πω απλά ότι δε με αφορά το θέμα και θα συνεχίσω παρακάτω...

Έκζεμα
Άφησα το σημαντικότερο για το τέλος. Σημαντικότερο για εμένα τουλάχιστον. Ναι, ναι, ναι θα με ακούσεις ή μάλλον θα με διαβάσεις για ακόμη μια φορά να λέω ότι υποφέρω από έκζεμα και πραγματικά τον προηγούμενο μήνα ένιωθα σαν φίδι που αλλάζει δέρμα! Όμως τουλάχιστον βρήκα κάποιες λύσεις και μία από αυτές είναι και η λοσιόν αμαμηλίς. Με τον ίδιο τρόπο όπως και με τα εγκαύματα μπορεί να βρείτε και εσείς ανακούφιση εκτός από έκζεμα και σε ψωρίαση, φαγούρα, επιπεφυκίτιδα όπως επίσης από τα τσιμπήματα που προέρχονται από έντομα (βλέπε κουνούπια).

Κλείνοντας αυτό το μεγάλο αλλά κατά τα άλλα ενδιαφέρον ποστ (θέλω να πιστεύω) να αναφέρω πως δεν είμαι ειδικός, όπως και φυσικά χρησιμοποίησα έγκυρη πηγή για προφανής λόγους. Καλό θα ήταν πριν την εφαρμογή των παραπάνω να συμβουλευτείτε κάποιον ιδικό ιατρό ή ομοιοπαθητικό.

Αυτό που χρησιμοποιώ εγώ είναι από iherb της Madre Labs (discount code QVC777) με ροδόνερο και αλόη χωρίς οινόπνευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 photo envye.jpg
envye blogger theme